Korela

Naposledy Aktualizován dne St, 27 Jan 2021 |rozmnožování

• POŘADÍ • • RODINA • •ROD & DRUHY •

Papouškovití Cacatuidae Nymphicus hollandicus

• POŘADÍ • • RODINA • •ROD & DRUHY •

Papouškovití Cacatuidae Nymphicus hollandicus

klíčové funkce r • korela je nejmenší kakadu,

t • Vyhledává semena, ff ovoce a bobule na nebo v blízkosti země i t • Oddaný kamarád a rodič; zůstává spárován celoročně a obě pohlaví se starají o mladé

• udržuje si odstup, zatímco sedí, ale je obvykle společenský, cestuje v hejnech několika set r kde na světě?

výhradně v a po celé Austrálii; zvláště četné v severních oblastech a jen zřídka nacházejí podél kontinentu je mnoho pobřežních oblastí,

Velmi věrný, korela je známý pro svou dojemnou starost o zraněného druha; pokud jeden člen hejna je zraněný, ostatní se budou vznášet o ptáka, aby ho ochránil.

prostředí

Korely dávají přednost otevřené, lehce roubené země v blízkosti zdroj pitné vody, jako jsou otevřené lesy a savany, se závitem s vodní nebo ohraničené vody otvory. Hejna, také žijí v suchých částech Austrálie, shánět potravu na jednom místě a létání v určité vzdálenosti za vodou. Cockatiels preferují velké, mrtvé eukalyptové stromy, na kterých se posazují na tlustých nejvzdálenějších větvích. Cockatiels jsou schopni vydržet extrémní teploty tak nízké, jak 42°F a tak vysoké jako 1 I0°F. Tato schopnost snášet extrémní teploty umožňuje korely obývají oblasti, kde ostatní kakadu nebo papoušky obvykle nemůže sur vive.

a. soukromí Korýši okouni dávají přednost stromům v blízkosti stálých zásob vody.

chování

Cockatiels lze nalézt v párech a malých skupinách, ale častěji se shromažďují v hejnech číslujících dobře do stovek. Ptáci žijící ve více vyprahlých oblastech severní Austrálie jsou vysoce přenosné a neustále v pohybu při hledání příznivých krmení důvody. Jejich letové volání, weel, weel, je často slyšet dříve, než jsou ptáci vidět, a cockatiels přiblížit oblohu rychlostí až 44 mph. Navzdory jejich společenskost, každá korela preferuje udržet svůj vlastní prostor: při velkých hejnech okoun spolu, nebudou přijít do styku s navzájem Nicméně, péče korely obklopí zraněného ptáka, aby se chránit před další škody. Pouto mezi kamarády je extrémně silné. Korela oddělená od svého partnera může „truchlit“ po dobu šesti měsíců, během které se může zdát nepřítomnost přitažlivosti k opačnému pohlaví.

chov Cockatiels jsou vybíraví při výběru partnera a vytvářejí silné vazby, které vydrží po celý život. Chov se obvykle vyskytuje po silném dešti, kdy bude pro kuřata dostatek potravy. Během deště bude mnoho ptáků sedět s ocasy a křídly nataženými, aby se koupali. Samci pak dělají displeje s křídly, a samice držení těla na oplátku. Jakmile prší, chovný pár hledá hnízdo duté, obvykle asi 5 „hluboko v mrtvém eukalyptu asi 5“ nad zemí. Asi čtyři dny po hnízdění začne samice položit spojku 4-7 vajec a každý druhý den položí jedno vejce. Inkubace trvá 17-23 dní, přičemž muži a ženy sdílejí povinnosti. Po vylíhnutí jsou kuřata okamžitě krmena a rodiče je pozorně hlídají prvních pět dní.Pak, nechávají kuřata bez dozoru, když se krmí. Mladí opouštějí hnízdo asi 4-5 týdnů a muži si ve věku asi 6 měsíců vyvinou žlutou masku na obličej.

rychlý růst rychlý růst

Po noci stráž, muž reenters hnízda k úlevě od samice její inkubační povinnosti až do pozdního odpoledne.

q couvání v

vzhledem k tomu, že jejich dlouhé ocasy jim brání v otáčení v malé dutině stromu, musí dospělí nejprve vstoupit do ocasu díry.

Po noci stráž, muž reenters hnízda k úlevě od samice její inkubační povinnosti až do pozdního odpoledne.

q couvání v

vzhledem k tomu, že jejich dlouhé ocasy jim brání v otáčení v malé dutině stromu, musí dospělí nejprve vstoupit do ocasu díry.

A. odděleni, ale rovni,

i když se může scházet ve velkých hejnech, posazený korely nepřijde do kontaktu s navzájem.

a. oddělené, ale stejné

ačkoli se mohou shromažďovat ve velkých hejnech, posazené korýše se navzájem nedotknou.

Po vylíhnutí mláďata téměř okamžitě prosit o jídlo a často dostávají své první jídlo do dvou hodin po vylíhnutí.

ochrana přírody

korela není ohrožena. Protože jejich občasné nájezdy plodin, nicméně, tam je lovecká sezóna pro korely v Queenslandu. Jinde v Austrálii jsou chráněny zákonem celoročně. Ačkoli jsou na druhém místě za papouškem v popularitě jako domácí mazlíček, nejsou pravidelně zachyceni z volné přírody, protože jsou snadno chováni v zajetí.

jídlo & krmení

Po vylíhnutí mláďata téměř okamžitě prosit o jídlo a často dostávají své první jídlo do dvou hodin po vylíhnutí.

mladí opouštějí hnízdo, aby se připojili ke stádu po 4—5 týdnech, ale jsou snadno rozpoznatelní, s jejich tupějším peřím a mnohem menšími hřebeny.

Korely preferují potravu na zemi, hledání pro malé sušená semínka z trav a rostlin, ale také candát v stromy a keře hledat jídlo.Ptačí slupky semena otáčením jejich jazykem, zatímco zobák a silné čelisti bez námahy prasknou semeno. Korela má také ovoce, bobule a nektar některých květin. Velká hejna mohou napadnout a často zcela zničit plodiny dozrávajícího čiroku, pšenice a slunečnic. Výkonné letci, cockatiels bude často trvat několik dlouhých letů po celý den od pást po vodní díry. Cockatiels jsou opatrní, když přicházejí k pití a obvykle krouží oblast několikrát před sestupem.Pták pije ponořením svého účtu do vody, zvednutím hlavy a umožněním, aby voda stékala jícnem.

V dvojí povinnost

korela používá svůj účet a svůj jazyk k pícninám.

p/pymwov?

# cestující ve vyprahlých oblastech Austrálie byli schopni sledovat lety cockatiel, aby našli vodu.

# Omezeny korely vyvinuli téměř žádné naváděcí schopnosti, a oni mohou stát se beznadějně ztratil v domě, nebo dokonce v jedné místnosti.

mladí opouštějí hnízdo, aby se připojili ke stádu po 4—5 týdnech, ale jsou snadno rozpoznatelní, s jejich tupějším peřím a mnohem menšími hřebeny.

V dvojí povinnost

korela používá svůj účet a svůj jazyk k pícninám.

Korela 207

jídlo & krmení

Korela 207

OFILE Korela životně důležité statistiky,

rychlé a výkonné korela dosahuje neuvěřitelné letu rychlostí až 44 km / h, a je snadné, aby se místo s jeho růžové-oranžové ucho houští.

Žena

Ušní houští

oranžovo-červené ucho houští, složen z modifikovaných obrys peří, chránit uši od turbulence letu.

křídla

silné, agilní křídla umožňují korelaci létat úžasnou rychlostí více než 40 mph.

Žena

Ušní houští

oranžovo-červené ucho houští, složen z modifikovaných obrys peří, chránit uši od turbulence letu.

křídla

silné, agilní křídla umožňují korelaci létat úžasnou rychlostí více než 40 mph.

Semena, ovoce a bobule,

Crest

2″-dlouhý, jemný šedo-žlutý hřeben je obecně zvýšena během období alarm, zvědavost a vzrušení.

peří

korela je šedá; muži mají jasně žlutou masku na obličej a oranžové ušní kryty.

nohy jsou přizpůsobeny pro posazení; pták má pomalou chůzi.

hmotnost

2.8-3.5 oz.

Length

10-13″

Wingspan

20″

Sexual Maturity

2-3 years

Breeding Season

After heavy rains

Number of Eggs

Incubation Period

17-23 days

Fledging Period

4-5 weeks

Breeding Interval

Up to 2 clutches

per year

hřeben

2 “ dlouhý, choulostivý šedožlutý hřeben je obecně zvýšen během období poplachu, zvědavosti a vzrušení.

Peří za rok

Semena, ovoce a bobule,

15-20 let; až 38 v zajetí

korela je šedá, samci mají zářivě žlutou masku a oranžové ucho houští.

nohy jsou přizpůsobeny pro posazení; pták má pomalou chůzi.

stvoření srovnání

Major Mitchell kakadu (Cacatua leadbeateri), také známý jako růžový kakadu, je především bílé, ale má světle růžovou na hlavě, prsou a undenting. Měření až 15″ dlouhé a vážení až i lb., je větší než korela. Jeho 5″-dlouhý, fanlike hřeben peří jsou také delší a pestřejší, než jeho příbuzného. Major Mitchell kakadu je nalézt mezi suché trávníky po celé střední a západní Austrálie—omezenější rozsah než korela. Zaoblená křídla ptáka mu umožňují létat klidným tempem, mnohem pomaleji než korela, jehož úzká křídla umožňují rychlý let.

Cockatie

• korela je jediný druh v rodu Nymphicus, ale připojuje dalších 20 druhů kakadu v rodině Cacatuidae. Kakadu palmový, Probosciger aterrimus, je největší kakadu, vážící přes 2 lbs. a měří téměř 2 ‚ na délku. Nejvýraznější kakadu je pravděpodobně galah, Eolophus roseicapillus, s jeho hluboký-růžový obličej, krk a underparts.

pokračovat ve čtení Zde: Common Eider

byl tento článek užitečný?

Posted on

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.