Cockatiel

sidst opdateret Ons, 27 Jan 2021 |avlssæson

• Bestil • • familie • •slægt & arter •

Psittaciformes Cacatuidae Nymphicus hollandicus

• Bestil • • familie • •slægt & arter •

Psittaciformes Cacatuidae Nymphicus Hollandicus

‘ Nøglefunktioner r • cockatiel er den mindste kakadue,

t • søger efter frø, FF frugter og bær på eller i nærheden af jorden i t • hengiven makker og forældre; forbliver parret året rundt og begge køn omsorg for unge

• holder sin afstand, mens perching, men er normalt selskabelig, rejser i flokke af flere hundrede r hvor i verden?

findes udelukkende i og i hele Australien; især talrige i de nordlige regioner og sjældent findes langs kontinentets mange kystområder

ekstremt trofast, cockatiel er kendt for sin rørende bekymring for en såret kammerat; hvis et medlem af en flok er såret, vil de andre svæve om fuglen for at beskytte den.

habitat

Cockatiels foretrækker åbent, let bindingsværksland tæt på en kilde til ferskvand; såsom åbne skove og savanner, gevind med vandveje eller omkranset af vandhuller. Flokke lever også i mere tørre dele af Australien, foder til mad et sted og flyver en vis afstand for vand. Cockatiels foretrækker store, døde eukalyptustræer, som de aborre på de stout yderste grene. Cockatiels er i stand til at udholde ekstreme temperaturer så lave som 42 liter F og så højt som 1 I0 liter F. Denne evne til at udholde ekstreme temperaturer gør det muligt for cockatiel at bebo områder, hvor andre kakaduer eller papegøjer normalt ikke kan overleve.

A. Private aborre Cockatiels foretrækker træer nær stabile vandforsyninger.

opførsel

Cockatiels findes i par og små grupper, men samles oftere i flokke, der nummererer langt ind i hundreder. Fuglene, der lever i de mere tørre regioner i det nordlige Australien, er meget nomadiske og konstant på farten på jagt efter gunstige fodringsområder. Deres flyveopkald, viel, viel, høres ofte, før fuglene ses, og cockatiels forstørrer gennem himlen med hastigheder op til 44 mph. På trods af deres selskabelighed, hver cockatiel foretrækker at bevare sit eget rum: når store flokke aborre sammen, de kommer ikke i kontakt med hinanden, men omsorgsfulde cockatiels omgiver en skadet fugl for at beskytte den mod yderligere skade. Båndet mellem kammerater er ekstremt stærkt. En cockatiel adskilt fra sin kammerat kan “sørge” så længe som seks måneder, i hvilket tidsrum tiltrækning til det modsatte køn kan forekomme fraværende.

avl

Cockatiels er kræsen, når man vælger en kompis og danner stærke bånd, der varer for livet. Opdræt forekommer normalt efter en kraftig regn, når mad vil være rigeligt for kyllingerne. Under regnen vil mange af fuglene sidde med deres haler og vinger udstrakte for at bade. Hannerne laver derefter skærme med deres vinger, og hunnerne kropsholdning til gengæld. Når regnen er gået, søger avlsparet efter en reden hul, normalt omkring jeg 5 “dybt i et dødt eukalyptustræ omkring 5′ over jorden. Cirka fire dage efter indlejring begynder kvinden at lægge en kobling på 4-7 æg og lægge et æg hver anden dag. Inkubation varer 17-23 dage, hvor mand og kvinde deler opgaverne. Ved udklækning fodres kyllingerne straks, og forældrene beskytter dem opmærksomt i de første fem dage.Derefter forlader de kyllingerne uden opsyn, når de foder. De unge forlader reden omkring 4-5 uger, og mænd udvikler deres gule ansigtsmaske omkring 6 måneder.

hurtig vækst hurtig vækst

efter en nat med vagttjeneste går hanen ind i reden for at aflaste kvinden fra hendes inkubationsopgaver indtil sent på eftermiddagen.da deres lange haler forhindrer dem i at dreje rundt i det lille træhul, skal de voksne først komme ind i hulhalen.

efter en nat med vagttjeneste går hanen ind i reden for at aflaste kvinden fra hendes inkubationsopgaver indtil sent på eftermiddagen.da deres lange haler forhindrer dem i at dreje rundt i det lille træhul, skal de voksne først komme ind i hulhalen.

A. separat, men lige

selvom de kan samles i store flokke, vil siddende cockatiels ikke komme i kontakt med hinanden.

A. separat, men lige

selvom de kan samles i store flokke, vil siddende cockatiels ikke komme i kontakt med hinanden.

ved udklækning beder kyllingerne næsten øjeblikkeligt om mad og modtager ofte deres første måltid inden for to timer efter udklækning.

bevarelse bevarelse

cockatiel er ikke truet. På grund af deres lejlighedsvise plyndring af afgrøder, imidlertid, der er en åben jagtsæson for cockatiels i Australien. Andre steder i Australien er de beskyttet ved lov året rundt. Selvom de kun er andet end parakitten i popularitet som kæledyr, fanges de ikke regelmæssigt fra naturen, da de let opdrættes i fangenskab.

mad& fodring

ved udklækning beder kyllingerne næsten øjeblikkeligt om mad og modtager ofte deres første måltid inden for to timer efter udklækning.

unge forlader reden for at slutte sig til flokken efter-4—5 uger, men er let genkendelige med deres sløvere fjerdragt og meget mindre kamme.

Cockatiels foretrækker at fodre på jorden og søge efter små soltørrede frø fra græs og planter, men de vil også aborre i træer og buske for at lede efter mad.Fuglen skaller frø ved at dreje dem med tungen, mens næb og stærke kæber ubesværet knækker frøet. Cockatiel nyder også frugt, bær og nektar af nogle blomster. Store flokke kan angribe, og ofte helt ødelægge, afgrøder af modning sorghum, hvede og solsikker. Kraftige flyvere, cockatiels vil ofte tage flere lange flyvninger hele dagen fra fouragering grunde til vandhuller. Cockatiels er forsigtige, når de kommer ind for at drikke og vil normalt cirkulere et område flere gange, før de falder ned.Fuglen drikker ved at nedsænke sin regning i vandet, hæve hovedet og lade vandet strømme ned i spiserøret.

v dobbelt told

cockatiel bruger sin regning og dens tunge til foder.

p/pymvov?

# rejsende i tørre regioner i Australien har været i stand til at følge cockatiels flyvninger for at finde vand.

# begrænsede cockatiels har udviklet næsten ingen homing evne, og de kan blive håbløst tabt i et hus eller endda i et enkelt rum.

unge forlader reden for at slutte sig til flokken efter-4—5 uger, men er let genkendelige med deres sløvere fjerdragt og meget mindre kamme.

v dobbelt told

cockatiel bruger sin regning og dens tunge til foder.

Cockatiel 207

mad & fodring

Cockatiel 207

ofile Cockatiel vital statistics

den hurtige og kraftfulde cockatiel når utrolige flyhastigheder på op til 44 mph, og er let at få øje på med sine rosenrøde-orange øredæksler.

kvinde

Øredæksler

de orange-røde øredæksler, der består af modificerede konturfjeder, beskytter ørerne mod turbulensen af flyvningen.

vinger

stærke, smidige vinger tillader cockatiel at flyve med fantastiske hastigheder på mere end 40 mph.

kvinde

Øredæksler

de orange-røde øredæksler, der består af modificerede konturfjeder, beskytter ørerne mod turbulensen af flyvningen.

vinger

stærke, smidige vinger tillader cockatiel at flyve med fantastiske hastigheder på mere end 40 mph.

frø, frugter og bær

Crest

den 2″lange, piskede grågule crest hæves generelt i perioder med alarm, nysgerrighed og spænding.

fjerdragt

cockatiel er grå; hannerne har en lysegul ansigtsmaske og orange øredæksler.

fødderne er tilpasset til at sidde; fuglen har en langsom, vraltende gang.

vægt

2.8-3.5 ounce.

Length

10-13″

Wingspan

20″

Sexual Maturity

2-3 years

Breeding Season

After heavy rains

Number of Eggs

Incubation Period

17-23 days

Fledging Period

4-5 weeks

Breeding Interval

Up to 2 clutches

per year

Crest

den 2 ” lange, piskede grågule crest hæves generelt i perioder med alarm, nysgerrighed og spænding.

fjerdragt om året

frø, frugter og bær

15-20 år; op til 38 i fangenskab

cockatiel er grå; hannerne har en lysegul ansigtsmaske og orange øredæksler.

fødderne er tilpasset til at sidde; fuglen har en langsom, vraltende gang.større Mitchells kakadue (Cacatua leadbeateri), også kendt som den lyserøde kakadue, er hovedsageligt hvid, men har et lyserødt hoved, bryst og undenting. Måler op til 15 ” lang og vejer op til I lb., det er større end cockatiel. Dens 5 ” lange, fanlignende kamfjeder er også længere og mere farverige end dens pårørende. Major Mitchells kakadue findes blandt de tørre græsarealer i hele det centrale og vestlige Australien—et mere begrænset interval end cockatiel. Fuglens afrundede vinger gør det muligt at flyve i et afslappet tempo, meget langsommere end cockatiel, hvis smalle vinger tillader hurtig flyvning.

Cockatie

• cockatiel er den eneste art i slægten Nymphicus, men slutter sig til 20 andre arter af kakaduer i familien Cacatuidae. Palm cockatoo, Probosciger aterrimus, er den største kakadue, vejer over 2 lbs. og måler næsten 2 ‘ i længden. Den mest markante kakadue er sandsynligvis galahen, Eolophus roseicapillus, med sit dybe lyserøde ansigt, hals og underdele.

fortsæt med at læse her: Common Eider

var denne artikel nyttig?

Posted on

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.