indiske næsehorn

indiske næsehorn den indiske næsehorn (næsehorn unicornis), er også kendt som ‘større Enhornede næsehorn’. Det indiske næsehorn beboede engang områder fra Pakistan til Burma og kan endda have strejfet rundt i Kina. På grund af menneskelig indflydelse er deres rækkevidde imidlertid krympet, og nu findes de kun i små befolkninger i det nordøstlige Indien og Nepal.den indiske næsehorn er begrænset til de høje græsarealer og skove ved foden af Himalaya. Den indiske næsehorns levested er tropiske og subtropiske græsarealer, savanner, buskområder, sumpe og skove – svarende til den hvide næsehorn.

indiske næsehorn egenskaber

den indiske næsehorn er den største af de tre asiatiske næsehorn. Den indiske næsehorn har et enkelt sort horn, der er til stede i både mandlige og kvindelige arter og en grå hud med lyserøde hudfoldninger, som giver det et panseret udseende. Mandlige indiske næsehorn viser enorm udvikling af halsfoldene.

de indiske næsehorn øvre ben og skuldre er dækket af vorte-lignende bump. Munden på den indiske næsehorn ligner en krydsning mellem bredlippet og kroglippet. Selvom den er ret bred, har den en lille prehensile læbe. Den indiske næsehorn har kun et horn, der er lavet af ren keratin og begynder at dukke op efter ca.et år efter fødslen. Det indiske næsehorn enkelt horn når en længde på mellem 20 og 101 centimeter. De er omtrent samme størrelse som hvide næsehorn.den indiske næsehorn vokser til at være 6 fod høj og vejer mellem 4000 og 6000 pund. Den indiske næsehorn levetid er mellem 35-45 år. Disse næsehorn er gode svømmere og på land kan løbe op til 35 miles i timen i kort tid. Den indiske næsehorn har fremragende hørelse og lugt, men den har dårlig syn.

indisk næsehorn reproduktion

mandlige indiske næsehorn kan opdrætte ved 9 år, og kvindelige indiske næsehorn når seksuel modenhed ved 5 år og har deres første kalve, når de er mellem 6 og 8 år. Kvinden fløjter i sæsonen, så mænd ved, hvornår hun er klar til at parre sig. Drægtighedsperioden er omkring 16 måneder. En enkelt kalv fødes med intervaller på cirka 3 år. Moder næsehorn er opmærksomme og beskyttende, de unge bliver hos deres mor i flere år. Kvinder og deres unge rejser sammen, men mænd rejser normalt alene og er territoriale.

anatomi af en indisk næsehorn

indisk næsehorn bevaringsstatus

den indiske, eller større enhornede næsehorn er en bevarings succeshistorie. Takket være strenge beskyttelsesforanstaltninger er dens befolkning steget fra 600 i 1975 til omkring 2.230 i dag. Det er dog stadig et truet dyr, der står over for den altid tilstedeværende fare for krybskytteri for sit horn.

de beskyttede områder i Indien og Nepal, hvor denne næsehorn overlever, er omgivet af tætte menneskelige befolkninger. Det er vigtigt at sikre, at samfund, der bor omkring næsehornreservaterne, også er sympatiske og drager fordel af næsehornene i deres midte.indiske næsehorn bruger fælles gødningshopper, hvor de ofte skraber deres fødder og efterlader en duft, når de bevæger sig rundt.

desværre bruger krybskytter disse oplysninger til at pochere dem, når de besøger disse kommunale gødningshopper, hvilket gør det lettere at spore næsehornene. Som alle næsehorn – den indiske næsehorn er i stor fare for at blive udryddet.

Posted on

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.