Cockatiel

viimeksi päivitetty ke, 27.1.2021 |pesimäkausi

• ORDER • • heimo • •suku & laji •

Psittaciformes Cacatuidae Nymphicus hollandicus

• ORDER • heimo • • suku & laji •

psittaciformes Cacatuidae Nymphicus Hollandicus

” tärkeimmät ominaisuudet R •kakadu on pienin kakadu,

T • etsii siemeniä, hedelmiä ja marjoja maasta tai sen läheltä ja vanhempi; pysyy pareittain ympäri vuoden ja molemmat sukupuolet huolehtivat poikasista

• pitää välimatkansa istuen, mutta on yleensä seurallinen, matkustaen usean sadan r: n parvissa missä päin maailmaa?

esiintyy yksinomaan Australiassa ja kaikkialla; erityisen runsaslukuisena pohjoisilla alueilla ja harvoin mantereen monilla rannikkoalueilla

äärimmäisen uskollisena kakatieli tunnetaan koskettavasta huolestaan loukkaantunutta toveria kohtaan; jos yksi lauman jäsen loukkaantuu, muut leijailevat linnun ympärillä suojellakseen sitä.

Habitat

Kakatielit suosivat avointa, kevyesti metsäistä maata lähellä makean veden lähdettä; kuten avoimia metsämaita ja savanneja, jotka ovat kierteisiä vesistöjen kanssa tai joita reunustavat vesireiät. Parvia elää myös Australian kuivemmissa osissa, ne etsivät ravintoa yhdestä paikasta ja lentävät jonkin matkan päähän saadakseen vettä. Kakatielit suosivat suuria, kuolleita eukalyptuspuita, joiden päällä ne istuskelevat jykevillä uloimmilla oksilla. Cockatielit pystyvät kestämään äärimmäisiä lämpötiloja niinkin alhaisia kuin 42°F ja jopa 1 I0°F. Tämä kyky kestää äärimmäisiä lämpötiloja mahdollistaa sen, että Kakadu elää alueilla, joilla muut kakadut tai papukaijat eivät yleensä voi elää.

A. Yksityiset ahvenkakadut suosivat puita tasaisten vesivarantojen läheisyydessä.

käyttäytyminen

Kakatielit voivat esiintyä pareittain ja pieninä ryhminä, mutta kerääntyvät useammin parviksi, joita on reilusti satoja. Pohjois-Australian kuivemmilla alueilla elävät linnut ovat hyvin paimentolaisia ja jatkuvasti liikkeellä etsien suotuisia ruokintapaikkoja. Niiden lentokutsu, weel, weel, kuuluu usein ennen lintujen näkemistä, ja kakadut kiitävät taivaalla jopa 44 mph: n nopeudella. Huolimatta niiden gregariousness, jokainen cockatiel haluaa säilyttää oman tilan: kun suuret parvet ahven yhdessä, ne eivät joudu kosketuksiin toistensa kanssa kuitenkin huolehtiva cockatiel ympäröi loukkaantunut lintu, jotta se suojelee lisävahingoilta. Puolisoiden välinen side on äärimmäisen vahva. Puolisostaan erossa oleva kukaties voi ”surra” jopa puoli vuotta, jona aikana ihastus vastakkaiseen sukupuoleen voi tuntua poissaolevalta.

siitoseläimet

Kakatielit ovat nirsoja puolisoa valitessaan ja muodostavat vahvoja siteitä, jotka kestävät koko elämän. Pesintä tapahtuu yleensä rankkasateen jälkeen, jolloin poikasille on tarjolla runsaasti ravintoa. Sateen aikana monet linnuista istuvat pyrstö ja siivet ojennettuina kylpemään. Koiraat tekevät sitten näyttöjä siivillään, ja naaraat ryhtiä vastineeksi. Kun sateet ovat ohi, pesivä pari etsii pesän ontto, yleensä noin I 5″ syvä kuollut eukalyptus puu noin 5′ maanpinnan yläpuolella. Noin neljä päivää pesinnän jälkeen naaras alkaa munia 4-7 munaa, jotka munivat yhden munan joka toinen päivä. Haudonta kestää 17-23 päivää koiraan ja naaraan jakaessa tehtävät. Kuoriutumisen jälkeen poikaset ruokitaan välittömästi, ja vanhemmat vartioivat niitä tarkkaavaisesti ensimmäiset viisi päivää.Sitten poikaset jätetään vartioimatta, kun ne ruokailevat. Poikaset lähtevät pesästä noin 4-5 viikon ikäisinä ja koiraat kehittävät keltaisen kasvonaamionsa noin 6 kuukauden ikäisinä.

nopea kasvu nopea kasvu

yön vartiovuoron jälkeen koiras käy uudelleen pesällä vapauttaakseen naaraan haudontatehtävistä myöhäiseen iltapäivään saakka.

q tuki

koska niiden pitkät pyrstöt estävät niitä kääntymästä pienessä puun ontossa, aikuisten on mentävä reikähäntään ensin.

yön vartiovuoron jälkeen koiras palaa pesälle vapauttaakseen naaraan haudontatehtävistään myöhäiseen iltapäivään saakka.

q tuki

koska niiden pitkät pyrstöt estävät niitä kääntymästä pienessä puun ontossa, aikuisten on mentävä reikähäntään ensin.

A. erilliset, mutta yhtä suuret

vaikka ne saattavat kokoontua suurina parvina, eivät ne joudu kosketuksiin toistensa kanssa.

A. erilliset mutta tasa-arvoiset

vaikka ne saattavat kerääntyä suuriksi parviksi, eivät ne joudu kosketuksiin toistensa kanssa.

kuoriutumisen jälkeen poikaset kerjäävät ruokaa lähes välittömästi ja saavat usein ensimmäisen ateriansa kahden tunnin kuluessa kuoriutumisesta.

luonnonsuojelu

kukaties ei ole uhanalainen. Koska ne ryöstelevät satunnaisesti viljelyksiä, Queenslandissa on kuitenkin avoin metsästyskausi. Muualla Australiassa niitä suojellaan lailla ympäri vuoden. Vaikka ne ovat suosiossa vain papukaijan jälkeen lemmikkinä, niitä ei pyydystetä säännöllisesti luonnosta, koska ne lisääntyvät helposti vankeudessa.

ruoka & ruokinta

kuoriutumisen jälkeen poikaset kerjäävät ruokaa lähes välittömästi ja saavat usein ensimmäisen ateriansa kahden tunnin kuluessa kuoriutumisesta.

poikaset lähtevät pesästä liittyäkseen laumaan 4-5 viikon kuluttua, mutta ne ovat helposti tunnistettavissa tylsemmän höyhenpeitteensä ja paljon pienempien harjojensa ansiosta.

Kakatielit ruokailevat mieluiten maassa etsien pieniä aurinkokuivattuja siemeniä heinäkasveista ja kasveista, mutta ne ahnehtivat myös puissa ja pensaissa etsimässä ravintoa.Lintu kuorii siemeniä kiertämällä niitä kielellään samalla, kun nokka ja vahvat leuat halkovat siementä vaivattomasti. Kukaties nauttii myös hedelmistä, marjoista ja joidenkin kukkien medestä. Suuret parvet saattavat ryöstää ja usein tuhota täysin kypsyvät durra -, vehnä-ja auringonkukkasadot. Voimakkaat lentäjät, cockatielit tekevät usein useita pitkiä lentoja pitkin päivää ravinnon etsintäalueilta vesikuoppiin. Cockatielit ovat varovaisia tullessaan sisään juomaan ja kiertävät yleensä alueen useita kertoja ennen laskeutumista.Lintu juo upottamalla nokkansa veteen, nostamalla päätään ja antamalla veden virrata ruokatorvea pitkin.

v Tuplatulli

kukatiel käyttää nokkaansa ja kieltään ravinnokseen.

p / pymwov?

# Australian kuivilla seuduilla matkustavat ovat päässeet seuraamaan kakatielentojen lentoja löytääkseen vettä.

# ahtaissa kakaduissa ei ole kehittynyt juuri lainkaan kotiintulokykyä, ja ne voivat eksyä toivottomasti taloon tai jopa yhteen huoneeseen.

poikaset lähtevät pesästä liittyäkseen laumaan 4-5 viikon kuluttua, mutta ne ovat helposti tunnistettavissa tylsemmän höyhenpeitteensä ja paljon pienempien harjojensa ansiosta.

v Tuplatulli

kukatiel käyttää nokkaansa ja kieltään ravinnokseen.

Cockatiel 207

food & feeding

Cockatiel 207

OFILE Cockatiel vital statistics

cockatiel saavuttaa uskomattoman lentonopeuden jopa 44 mph, ja se on helppo havaita ruusunoranssilla korvakäytävillään.

naaras

korvasuojukset

oranssinpunaiset korvasuojukset, jotka koostuvat muunnelluista ääriviivoista, suojaavat korvia lennon turbulenssilta.

Siivet

vahvat, ketterät Siivet mahdollistavat sen, että kakatiel lentää hämmästyttävällä yli 40 mph: n nopeudella.

naaras

korvasuojukset

oranssinpunaiset korvasuojukset, jotka koostuvat muunnelluista ääriviivoista, suojaavat korvia lennon turbulenssilta.

Siivet

vahvat, ketterät Siivet mahdollistavat sen, että kakatiel lentää hämmästyttävällä yli 40 mph: n nopeudella.

siemenet, hedelmät ja marjat

töyhtö

2″-pituinen, vuolas harmaankeltainen töyhtö nousee yleensä herätyksen, uteliaisuuden ja jännityksen aikana.

höyhenpeite

kukkopeite on harmaa; koirailla on kirkkaankeltainen kasvonaamio ja oranssit korvatupsut.

jalat ovat sopeutuneet istumiseen; linnulla on hidas, kahlaava kävely.

Paino

2, 8-3, 5 oz.

Length

10-13″

Wingspan

20″

Sexual Maturity

2-3 years

Breeding Season

After heavy rains

Number of Eggs

Incubation Period

17-23 days

Fledging Period

4-5 weeks

Breeding Interval

Up to 2 clutches

per year

vaakuna

2″ – pituinen, vuolas harmaankeltainen vaakuna nousee yleensä herätyksen, uteliaisuuden ja jännityksen aikana.

höyhenpeite vuodessa

siemenet, hedelmät ja marjat

15-20 vuotta; vankeudessa enintään 38 vuotta

kukkopeite on harmaa; koirailla on kirkkaankeltainen kasvonaamio ja oranssit korvatupsut.

jalat ovat sopeutuneet istumiseen; linnulla on hidas, kahlaava kävely.

otusvertailut

Major Mitchellin Kakadu (cacatua leadbeateri), joka tunnetaan myös nimellä vaaleanpunainen kakadu, on pääosin valkoinen, mutta sillä on vaalean vaaleanpunainen pää, rinta ja katoamaton. Pituus enintään 15″ ja paino enintään I lb., se on kookkaampi kuin kakatiel. Sen 5″-pitkät, viuhkamaiset harjasulat ovat myös pidempiä ja värikkäämpiä kuin sukulaisensa. majuri Mitchellinkakadua tavataan kuivilla ruohomailla koko Keski—ja Länsi-Australiassa-suppeampi levinneisyysalue kuin kakadulla. Linnun pyöreiden siipien ansiosta se pystyy lentämään verkkaiseen tahtiin, paljon hitaammin kuin kakatielintu, jonka kapeat siivet mahdollistavat nopean lennon.

Cockatie

• cockatie on Nymphicus-suvun ainoa laji, mutta yhdistää 20 muuta kakadulajia heimoon Cacatuidae. Palmukakadu, Probosciger aterrimus, on suurin Kakadu, joka painaa yli 2 kiloa. ja pituus lähes 2′. Selvästi erottuvin Kakadu lienee galaheimo, Eolophus roseicapillus, jonka naama, kaula ja alapinta ovat syvän vaaleanpunaiset.

Jatka lukemista tästä: Haahka

oliko tästä artikkelista apua?

Posted on

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.