Cockatiel

Utolsó frissítés: Sze, 27 január 2021 |tenyészidőszak

• rend • • család • •nemzetség & Fajok •

Psittaciformes Cacatuidae Nymphicus Hollandicus

• rend • • család • •nemzetség & faj •

Psittaciformes Cacatuidae Nymphicus Hollandicus

‘ Főbb jellemzők r • a cockatiel a legkisebb kakadu,

T • magvak, FF gyümölcsök és bogyók keresése a földön vagy annak közelében i t • odaadó társ és szülő; egész évben páros marad, és mindkét nem gondoskodik a fiatalokról

* megtartja a távolságot, miközben ül, de általában társas, több száz r állományban utazik, hol a világon?

kizárólag Ausztráliában és egész területén található; különösen az északi régiókban, és ritkán fordul elő a kontinens számos partvidékén

rendkívül hűséges, a cockatiel figyelemre méltó a sérült elvtárs iránti megható aggodalma miatt; ha egy nyáj egyik tagja megsérül, a többiek a madár körül lebegnek, hogy megvédjék.

élőhely

a Cockatielek inkább a nyílt, enyhén favázas vidéket részesítik előnyben édesvízforrás közelében; mint például a nyílt erdők és szavannák, vízi utakkal menetes vagy vízlyukakkal határolt. A nyájak Ausztrália szárazabb részein is élnek, élelmet keresnek egy helyen, és bizonyos távolságot repülnek a vízért. A cockatielek inkább a nagy, elhalt eukaliptuszfákat részesítik előnyben, amelyeken a legkülső ágakon ülnek. A cockatielek képesek elviselni a szélsőséges hőmérsékleteket olyan alacsony, mint 42 Celsius F és olyan magas, mint 1 I0 F. Ez a szélsőséges hőmérséklet elviselésének képessége lehetővé teszi a kakadu számára, hogy olyan területeken lakjon, ahol más kakaduk vagy papagájok általában nem tudnak megélni.

A. magán sügér Cockatiels inkább fák közelében állandó vízellátás.

viselkedés

a Cockatielek párokban és kis csoportokban találhatók, de gyakrabban gyülekeznek a több száz fős állományokban. Az Észak-Ausztrália szárazabb régióiban élő madarak erősen nomádok, és folyamatosan mozgásban vannak, hogy kedvező táplálkozási helyeket keressenek. A repülés hívás, weel, weel, gyakran hallható, mielőtt a madarak láthatók, és a cockatiels zoom az égen sebességgel akár 44 mph. Gondosságuk ellenére mindegyik cockatiel inkább fenntartja a saját terét: amikor a nagy állományok együtt ülnek, nem érintkeznek egymással, a gondoskodó cockatielek azonban egy sérült madarat vesznek körül, hogy megvédjék a további károktól. A társak közötti kötelék rendkívül erős. A társától elválasztott cockatiel akár hat hónapig is “gyászolhat”, amely idő alatt hiányozhat az ellenkező nemhez való vonzódás.

tenyésztés

a Cockatielek válogatósak, amikor kiválasztják a társukat, és erős kötelékeket alkotnak, amelyek egy életen át tartanak. A tenyésztés általában heves esőzés után következik be, amikor a csibék számára bőséges lesz az étel. Az eső alatt sok madár kinyújtott farokkal és szárnyakkal ül, hogy fürödjön. A hímek ezután a szárnyukkal kiállítanak, a nőstények pedig cserébe testtartást mutatnak. Miután az eső telt el, a tenyésztő pár keres egy fészket üreges, általában körülbelül I 5″ mélyen egy halott eukaliptusz fa körülbelül 5 ” a föld felett. Körülbelül négy nappal a fészkelés után a nőstény 4-7 tojásból álló tengelykapcsolót kezd rakni, minden második napon egy tojást tojva. Az inkubáció 17-23 napig tart, a férfi és a nő megosztja a feladatokat. Kikeléskor a fiókákat azonnal etetik, a szülők pedig az első öt napban figyelmesen őrzik őket.Ezután a fiókákat felügyelet nélkül hagyják takarmányozás közben. A fiatalok körülbelül 4-5 héten belül hagyják el a fészket, a hímek pedig körülbelül 6 hónapos korukban fejlesztik ki sárga arcmaszkjukat.

gyors növekedés gyors növekedés

egy éjszakai őrszolgálat után a hím késő délutánig visszatér a fészekbe, hogy megkönnyítse a nőstényt inkubációs feladatai alól.

Q háttér

mivel hosszú farkuk megakadályozza, hogy megforduljanak a kis fa üregében, a felnőtteknek először be kell lépniük a lyuk farkába.

éjszakai őrszolgálat után a hím visszatér a fészekbe, hogy késő délutánig felmentse a nőstényt inkubációs feladatai alól.

Q háttér

mivel hosszú farkuk megakadályozza, hogy megforduljanak a kis fa üregében, a felnőtteknek először be kell lépniük a lyuk farkába.

A. különálló, de egyenlő

bár nagy állományokban gyülekezhetnek, az ülő kakadufélék nem érintkeznek egymással.

A. különálló, de egyenlő

bár nagy állományokban gyülekezhetnek, az ülő kakadufélék nem érintkeznek egymással.

kikeléskor a fiókák szinte azonnal könyörögnek az ételért, és gyakran a kikeléstől számított két órán belül megkapják első étkezésüket.

conservation conservation

a cockatiel nincs veszélyben. A növények alkalmi portyázása miatt azonban Queenslandben nyílt vadászati idény van a kakadufélék számára. Ausztráliában másutt egész évben törvény védi őket. Bár háziállatként csak a papagáj után a második helyen állnak, rendszeresen nem fogják el őket a vadonból, mivel fogságban könnyen tenyészthetők.

élelmiszer & etetés

kikeléskor a fiókák szinte azonnal koldulnak az ételért, és gyakran a kikeléstől számított két órán belül megkapják az első étkezést.

a fiatalok 4-5 hét után elhagyják a fészket, hogy csatlakozzanak a nyájhoz, de könnyen felismerhetők, tompább tollazatukkal és sokkal kisebb címerükkel.

a Cockatielek inkább a földön táplálkoznak, a füvekből és növényekből származó kis, napon szárított magokat keresve, de fákban és cserjékben is sügérnek, hogy élelmet keressenek.A madár a nyelvével forgatva héjazza a magokat, miközben a csőr és az erős állkapocs könnyedén feltöri a magot. A cockatiel is élvezi gyümölcsök, bogyók és a nektár néhány virág. A nagy állományok megrohamozhatják és gyakran teljesen elpusztíthatják az érlelő cirok, búza és napraforgó termését. Erőteljes szórólapok, a cockatiels gyakran több hosszú járatot vesz igénybe a nap folyamán a takarmányozási területektől a vízlyukakig. A cockatielek óvatosak, amikor inni jönnek, és általában többször köröznek egy területet, mielőtt leereszkednek.A madár úgy iszik, hogy a számláját a vízbe meríti, felemeli a fejét, és hagyja, hogy a víz lefolyjon a nyelőcsőben.

v kettős kötelesség

a cockatiel a számláját és a nyelvét használja takarmányozásra.

p / pymwov?

# Ausztrália száraz régióiban utazók képesek voltak követni a cockatiel járatait, hogy vizet találjanak.

# a zárt cockatielek szinte semmilyen homing képességet nem fejlesztettek ki, és reménytelenül elveszhetnek egy házban vagy akár egy szobában.

a fiatalok 4-5 hét után elhagyják a fészket, hogy csatlakozzanak a nyájhoz, de könnyen felismerhetők, tompább tollazatukkal és sokkal kisebb címerükkel.

v kettős kötelesség

a cockatiel a számláját és a nyelvét használja takarmányozásra.

Cockatiel 207

élelmiszer & etetés

Cockatiel 207

OFILE Cockatiel létfontosságú statisztikák

a gyors és erőteljes a cockatiel hihetetlen repülési sebességet ér el akár 44 mph-ig, és könnyű észrevenni a rózsás narancssárga fülvédőjével.

Női

fülvédő

a narancssárga-piros fülvédő, amely módosított kontúrtollakból áll, védi a füleket a repülés turbulenciájától.

szárnyak

az erős, mozgékony szárnyak lehetővé teszik a cockatiel számára, hogy elképesztő sebességgel, több mint 40 mph sebességgel repüljön.

Női

fülvédő

a narancssárga-piros fülvédő, amely módosított kontúrtollakból áll, védi a füleket a repülés turbulenciájától.

szárnyak

az erős, mozgékony szárnyak lehetővé teszik a cockatiel számára, hogy elképesztő sebességgel, több mint 40 mph sebességgel repüljön.

magok, gyümölcsök és bogyók

Crest

a 2 ” -hosszú, wispy szürke-sárga címer általában emelt időszakokban riasztás, kíváncsiság és izgalom.

tollazat

a kakadu szürke; a hímek világos sárga arcmaszkkal és narancssárga fülvédővel rendelkeznek.

a lábak ülésre vannak kialakítva; a madár lassú, vándorló járással rendelkezik.

Súly

2,8-3,5 oz.

Length

10-13″

Wingspan

20″

Sexual Maturity

2-3 years

Breeding Season

After heavy rains

Number of Eggs

Incubation Period

17-23 days

Fledging Period

4-5 weeks

Breeding Interval

Up to 2 clutches

per year

Crest

a 2 ” hosszú, vékony szürke-sárga címer általában a riasztás, a kíváncsiság és az izgalom időszakában emelkedik fel.

tollazat évente

magok, gyümölcsök és bogyók

15-20 év; legfeljebb 38 fogságban

a cockatiel szürke; a hímek világos sárga arcmaszkkal és narancssárga fülvédővel rendelkeznek.

a lábak ülésre vannak kialakítva; a madár lassú, vándorló járással rendelkezik.

lény összehasonlítások

Mitchell őrnagy kakaduja (Cacatua leadbeateri), más néven rózsaszín kakadu, főleg fehér, de világos rózsaszín fej, mell és undenting. Mérés akár 15 ” hosszú, súlya akár I lb., nagyobb, mint a cockatiel. 5 ” hosszú, legyezőszerű címertollai szintén hosszabbak és színesebbek, mint rokonaiké. Mitchell őrnagy kakaduja Közép—és Nyugat-Ausztrália száraz gyepei között található-korlátozottabb elterjedési terület, mint a kakadu. A madár lekerekített szárnyai lehetővé teszik, hogy kényelmes ütemben repüljön, sokkal lassabban, mint a cockatiel, amelynek keskeny szárnyai lehetővé teszik a gyors repülést.

Cockatie

• a cockatiel az egyetlen faj a Nymphicus nemzetségben, de csatlakozik a cacatuidae család 20 másik kakadufajához. A pálma kakadu, Probosciger aterrimus, a legnagyobb kakadu, súlya meghaladja 2 lbs. és majdnem 2′ hosszúságú. A legkülönlegesebb kakadu valószínűleg a galah, az Eolophus roseicapillus, mély rózsaszín arcával, nyakával és alsó részével.

Continue reading here: közös Eider

hasznos volt ez a cikk?

Posted on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.