Cockatiel

Laatst Bijgewerkt op Wo, 27 Jan 2021 |broedseizoen

• BESTELLING • • FAMILIE • •GESLACHT & SOORTEN •

Psittaciformes Cacatuidae Nymphicus hollandicus

• BESTELLING • • FAMILIE • •GESLACHT & SOORTEN •

Psittaciformes Cacatuidae Nymphicus hollandicus

‘ key features r • De cockatiel is de kleinste kaketoe,

t • u Zoekt voor zaden, ff vruchten en bessen op of in de buurt van de grond i t • Toegewijde partner en ouder; blijft het hele jaar door gekoppeld en beide geslachten zorg voor jonge

* houdt zijn afstand tijdens het zitten, maar is meestal groepsgewijs, reizen in koppels van enkele honderden r waar in de wereld?de valkparkiet wordt uitsluitend in en door heel Australië aangetroffen; vooral talrijk in de noordelijke regio ‘ s en zelden gevonden langs de vele kustgebieden van het continent.de valkparkiet is zeer trouw en staat bekend om zijn ontroerende zorg voor een gewonde kameraad. als een lid van een kudde gewond raakt, zullen de anderen rond de vogel zweven om hem te beschermen.

habitat

valkparkieten geven de voorkeur aan een open, licht gebeitst land dicht bij een bron van zoet water; zoals open bossen en savannes, met waterwegen of omzoomd door watergaten. Zwermen leven ook in meer droge delen van Australië, foerageren voor voedsel op een plaats en vliegen op enige afstand voor water. Valkparkieten geven de voorkeur aan grote, dode eucalyptusbomen, waarop ze op de stevige buitenste takken zitten. Valkparkieten zijn in staat om extreme temperaturen zo laag als 42°F en zo hoog als 1 I0 ° F. Dit vermogen om extreme temperaturen te verdragen stelt de valkparkiet in staat om gebieden te bewonen waar andere kaketoes of papegaaien meestal niet kunnen overleven.

A. particuliere valkparkieten geven de voorkeur aan bomen in de buurt van constante watertoevoer.

gedrag

valkparkieten kunnen worden gevonden in paren en kleine groepen, maar komen vaker samen in groepen die tot ver in de honderden tellen. De vogels die leven in de meer droge gebieden van Noord-Australië zijn zeer nomadisch en voortdurend in beweging op zoek naar gunstige voedselgebieden. Hun vluchtroep, weel, weel, wordt vaak gehoord voordat de vogels worden gezien, en de valkparkieten zoomen door de lucht met snelheden tot 44 km / u. Ondanks hun gregariositeit, elke valkparkiet de voorkeur aan zijn eigen ruimte te behouden: wanneer grote kuddes naast elkaar zitten, zullen ze niet in contact komen met elkaar echter, zorgzame valkparkiet zal een gewonde vogel omringen om hem te beschermen tegen verdere schade. De band tussen partners is extreem sterk. Een valkparkiet gescheiden van zijn partner kan “rouwen” voor zo lang als zes maanden, gedurende welke tijd aantrekking tot het andere geslacht afwezig kan lijken.

broeden

valkparkieten zijn kieskeurig bij het kiezen van een partner en vormen sterke banden die levenslang aanhouden. Het fokken gebeurt meestal na een zware regenval, wanneer er voldoende voedsel is voor de kuikens. Tijdens de regen, veel van de vogels zullen zitten met hun staart en vleugels uitgestrekt om te baden. Mannetjes maken dan displays met hun vleugels, en de vrouwtjes houding in ruil. Zodra de regen voorbij is, zoekt het broedpaar een hol nest, meestal ongeveer 1 5″ diep in een dode eucalyptusboom ongeveer 5′ boven de grond. Ongeveer vier dagen na het nest begint het vrouwtje een legsel van 4-7 eieren te leggen, waarbij ze om de andere dag een ei legt. De incubatie duurt 17-23 dagen, waarbij het mannetje en het vrouwtje de taken delen. Bij het uitkomen worden de kuikens onmiddellijk gevoerd en de ouders bewaken ze de eerste vijf dagen aandachtig.Dan laten ze de kuikens onbeheerd achter als ze foerageren. De jongen verlaten het nest op ongeveer 4-5 weken en mannetjes ontwikkelen hun geel gezichtsmasker op ongeveer 6 maanden leeftijd.

snelle groei snelle groei

na een nacht wachtdienst keert het mannetje terug naar het nest om het vrouwtje tot laat in de middag van haar incubatie taken te ontlasten.

q rug in

aangezien hun lange staarten voorkomen dat ze in de kleine holte van de boom omkeren, moeten de volwassenen eerst de holtestaart in.

na een nacht van wachtdienst, keert het mannetje terug naar het nest om het vrouwtje van haar incubatie taken te verlichten tot laat in de middag.

q rug in

aangezien hun lange staarten voorkomen dat ze in de kleine holte van de boom omkeren, moeten de volwassenen eerst de holtestaart in.

A. gescheiden, maar gelijk aan

hoewel ze in grote koppels kunnen samenkomen, zullen hooggelegen valkparkieten niet met elkaar in contact komen.

A. afzonderlijk, maar gelijk aan

hoewel ze in grote koppels kunnen samenkomen, komen hooggelegen valkparkieten niet met elkaar in contact.

bij het uitkomen bedelen de kuikens vrijwel onmiddellijk om voedsel en ontvangen zij vaak hun eerste maaltijd binnen twee uur na het uitkomen.

instandhouding instandhouding

de valkparkiet wordt niet bedreigd. Vanwege hun occasionele plundering van gewassen, echter, is er een open jachtseizoen voor valkparkieten in Queensland. Elders in Australië worden ze het hele jaar door door de wet beschermd. Hoewel ze als huisdier op de tweede plaats komen na de parkiet, worden ze niet regelmatig uit het wild gevangen omdat ze gemakkelijk in gevangenschap worden gekweekt.

voedsel & voeder

bij het uitkomen bedelen de kuikens vrijwel onmiddellijk om voedsel en ontvangen zij vaak hun eerste maaltijd binnen twee uur na het uitkomen.

jongen verlaten het nest om zich na-4—5 weken bij de kudde te voegen, maar zijn gemakkelijk herkenbaar, met hun dofere verenkleed en veel kleinere toppen.

valkparkieten foerageren liever op de grond, op zoek naar kleine in de zon gedroogde zaden van grassen en planten, maar ze zullen ook in bomen en struiken zitten om voedsel te zoeken.De vogel husks zaden door ze te draaien met zijn tong, terwijl de snavel en sterke kaken moeiteloos breken het zaad. De valkparkiet geniet ook van vruchten, bessen en de nectar van sommige bloemen. Grote groepen kunnen plunderen, en vaak volledig vernietigen, gewassen van rijpende sorghum, tarwe en zonnebloemen. Krachtige vliegers, valkparkieten nemen vaak meerdere lange vluchten gedurende de dag van foerageergronden naar watergaten. Valkparkieten zijn voorzichtig als ze binnen komen om te drinken en zullen meestal meerdere keren een gebied omcirkelen voordat ze afdalen.De vogel drinkt door zijn snavel in het water te dompelen, zijn kop op te heffen en het water door de slokdarm te laten stromen.

V Double duty

de valkparkiet gebruikt zijn snavel en zijn tong om te foerageren.

p / pymwov?

# reizigers in droge gebieden van Australië hebben de vluchten van de valkparkiet kunnen volgen om water te vinden.

# ingesloten valkparkieten hebben bijna geen homingvermogen ontwikkeld, en ze kunnen hopeloos verloren gaan in een huis of zelfs in een enkele kamer.

jongen verlaten het nest om zich na-4—5 weken bij de kudde te voegen, maar zijn gemakkelijk herkenbaar, met hun dofere verenkleed en veel kleinere toppen.

V Double duty

de valkparkiet gebruikt zijn snavel en zijn tong om te foerageren.

p> voedsel&voeding

valkparkiet 207

vitale statistieken

de snelle en krachtige valkparkiet bereikt ongelooflijke vliegsnelheden tot 44 km/u, en is gemakkelijk te herkennen met zijn roze-oranje oorbedekkingen.

Vrouwelijk

Oorbedekking

de oranje-rode oorbedekking, bestaande uit gewijzigde contourveren, beschermt de oren tegen de turbulentie van de vlucht.

vleugels

sterke, wendbare vleugels zorgen ervoor dat de valkparkiet met verbazingwekkende snelheden van meer dan 40 km / u kan vliegen.

Vrouwelijk

Oorbedekking

de oranje-rode oorbedekking, bestaande uit gewijzigde contourveren, beschermt de oren tegen de turbulentie van de vlucht.

vleugels

sterke, wendbare vleugels zorgen ervoor dat de valkparkiet met verbazingwekkende snelheden van meer dan 40 km / u kan vliegen.

zaden, vruchten en bessen

Crest

de 2 ” lange, piepkleurige grijsgele crest wordt over het algemeen opgewekt tijdens perioden van alarm, nieuwsgierigheid en opwinding.

verenkleed

de valkparkiet is grijs; mannetjes hebben een felgeel gezichtsmasker en een oranje oorbedekking.

de poten zijn aangepast om te zitten; de vogel heeft een langzame, waggelende gang.

gewicht

2,8-3,5 oz.

Length

10-13″

Wingspan

20″

Sexual Maturity

2-3 years

Breeding Season

After heavy rains

Number of Eggs

Incubation Period

17-23 days

Fledging Period

4-5 weeks

Breeding Interval

Up to 2 clutches

per year

kuif

de 2″lange, piepkleurige grijsgele kuif wordt over het algemeen opgeheven tijdens perioden van alarm, nieuwsgierigheid en opwinding.

verenkleed per jaar

zaden, vruchten en bessen

15-20 jaar; tot 38 jaar in gevangenschap

de valkparkiet is grijs; mannetjes hebben een felgeel gezichtsmasker en oranje oorbedekking.

de poten zijn aangepast om te zitten; de vogel heeft een langzame, waggelende gang.de kaketoe van Major Mitchell (Cacatua leadbeateri), ook bekend als de roze kaketoe, is voornamelijk wit, maar heeft een lichtroze kop, borst en openingen. Meten tot 15 ” lang en wegen tot I lb. hij is groter dan de valkparkiet. De 5″-lange, waaierachtige kuifveren zijn ook langer en kleurrijker dan die van zijn familielid. Major Mitchell ‘ s kaketoe wordt gevonden tussen de droge graslanden in Centraal en West—Australië-een beperkter bereik dan de valkparkiet. De afgeronde vleugels van de vogel maken het mogelijk om in een rustig tempo te vliegen, veel langzamer dan de valkparkiet, waarvan de smalle vleugels een snelle vlucht mogelijk maken.*de valkparkiet (“Nymphicus”) is een valkparkiet uit de familie van de kaketoes (Cacatiidae). De palm kaketoe, Probosciger aterrimus, is de grootste kaketoe, met een gewicht van meer dan 2 pond. en met een lengte van bijna 2’. De meest opvallende kaketoe is waarschijnlijk de galah, eolophus roseicapillus, met zijn dieproze gezicht, nek en onderzijde.

Lees hier verder: Common Eider

Was dit artikel nuttig?

Posted on

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.