Indian Rhinoceros

Indian Rhinoceros de Indische neushoorn (Rhinoceros unicornis), is ook bekend als de ‘grotere eenhoornige neushoorn’. De Indiase neushoorn ooit bewoonde gebieden van Pakistan tot Birma en kan zelfs hebben rondgezworven in China. Echter, door menselijke invloed, hun bereik is gekrompen en nu bestaan ze alleen in kleine populaties in het noordoosten van India en Nepal.de Indische neushoorn is beperkt tot de hoge graslanden en bossen in de uitlopers van de Himalaya. De Indiase neushoorn heeft tropische en subtropische graslanden, savannes, struiken, moerassen en bossen – vergelijkbaar met die van de witte neushoorn.

Indiase neushoorn karakteristieken

De Indische neushoorn is de grootste van de drie Aziatische neushoorns. De Indische neushoorn heeft een enkele zwarte hoorn die aanwezig is in zowel mannelijke als vrouwelijke soorten en een grijze huid met rozeachtige huidplooien, die het een gepantserde uitstraling geven. Mannelijke Indische neushoorns vertonen een enorme ontwikkeling van de nekplooien.

De Indische neushoorns bovenbenen en schouders zijn bedekt met wrat-achtige bulten. De mond van de Indische neushoorn lijkt op een kruising tussen breed-lipped en haak-lipped. Hoewel het vrij breed is, heeft het een kleine prehensile lip. De Indiase neushoorn heeft slechts één hoorn die is gemaakt van pure keratine en begint te verschijnen na ongeveer een jaar na de geboorte. De enkele hoorn van de Indische neushoorn wordt tussen de 20 en 101 centimeter lang. Ze zijn ongeveer even groot als witte neushoorns.de Indische neushoorn wordt 1m80 lang en weegt tussen de 4000 en 6000 pond. De levensduur van de Indische neushoorns ligt tussen de 35-45 jaar. Deze neushoorns zijn geweldige zwemmers en kunnen op het land tot 35 mijl per uur rennen voor een korte tijd. De Indiase neushoorn heeft een uitstekend gehoor en geur, maar heeft een slecht gezichtsvermogen.

reproductie van Indische neushoorns

mannelijke Indische neushoorns kunnen zich voortplanten op de leeftijd van 9 jaar en vrouwelijke Indische neushoorns bereiken seksuele rijpheid op 5 jaar en hebben hun eerste kalveren tussen 6 en 8 jaar. Het vrouwtje fluit wanneer in het seizoen, zodat de mannetjes weten wanneer ze klaar is om te paren. De draagtijd is ongeveer 16 maanden. Een enkel kalf wordt geboren met tussenpozen van ongeveer 3 jaar. Moeder neushoorns zijn attent en beschermend, de jongeren blijven enkele jaren bij hun moeder. Vrouwtjes en hun jongen reizen samen, maar mannetjes reizen meestal alleen en zijn territoriaal.

Anatomy of an Indian Rhinoceros

Indian Rhinoceros Conservation Status

De Indische neushoorn of Grotere eenhoorn neushoorn is een conservation success story. Dankzij strenge beschermingsmaatregelen is de bevolking toegenomen van 600 in 1975 tot ongeveer 2.230 vandaag. Het is echter nog steeds een bedreigd dier dat geconfronteerd wordt met het altijd aanwezige gevaar om zijn hoorn te stropen.

de beschermde gebieden van India en Nepal, waar deze neushoorn overleeft, zijn omgeven door dichte menselijke populaties. Het is van vitaal belang ervoor te zorgen dat de Gemeenschappen die rond de neushoornreservaten leven ook sympathiek zijn en profiteren van de neushoorns in hun midden.

Indische neushoorns gebruiken gemeenschappelijke mesthopen, waar ze vaak hun voeten schrapen, waardoor ze een geur achterlaten als ze bewegen.

helaas gebruiken stropers deze informatie om ze te stropen als ze deze gemeenschappelijke mesthopen bezoeken, waardoor het makkelijker wordt om de neushoorns op te sporen. Zoals alle neushoorns loopt de Indische neushoorn groot gevaar uit te sterven.

Posted on

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.