Cockatiel

Ultima actualizare la Miercuri, 27 Ianuarie 2021 |sezon de reproducere

• comandă • • familie • •gen & specie •

Psittaciformes Cacatuidae Nymphicus hollandicus

• comandă • • familie • •gen & specii •

psittaciformes Cacatuidae Nymphicus hollandicus

‘ caracteristici cheie R • cockatiel este cel mai mic Cockatoo,

t • căutări pentru semințe, fructe FF și fructe de pădure pe sau în apropierea solului i t • partener devotat și părinte; rămâne asociat pe tot parcursul anului și ambele sexe de îngrijire pentru tineri

• păstrează distanța în timp ce cocoțat, dar este, de obicei gregar, care călătoresc în turme de câteva sute r în cazul în care în lume?

găsit exclusiv în și în întreaga Australia; în special numeroase în regiunile nordice și rareori găsite de-a lungul multor zone de coastă ale continentului

extrem de credincios, cockatiel este remarcat pentru preocuparea sa emoționantă pentru un tovarăș rănit; dacă un membru al unei turme este rănit, ceilalți vor zbura în jurul păsării pentru a o proteja.

habitat

Cockatiels prefera deschis, ușor timbered țară aproape de o sursă de apă dulce; cum ar fi păduri deschise și savane, filetate cu căi navigabile sau mărginite de găuri de apă. Turmele trăiesc, de asemenea, în părți mai aride din Australia, căutând hrană într-un singur loc și zburând la o anumită distanță pentru apă. Cockatielii preferă eucalipții mari, morți, pe care se cocoțează pe ramurile cele mai exterioare. Cockatiels sunt capabili să îndure temperaturi extreme de la 42 la sută F și până la 1 I0 la sută F. Această capacitate de a suporta temperaturi extreme permite cockatiel să locuiască în zone în care alți cockatoos sau papagali de obicei nu pot supraviețui.

A. Cockatielii privați preferă copacii în apropierea aprovizionării cu apă constantă.

comportament

Cockatiels pot fi găsite în perechi și grupuri mici, dar mai des se adună în turme de numerotare bine în sute. Păsările care trăiesc în regiunile mai aride din nordul Australiei sunt extrem de nomade și sunt în permanență în mișcare în căutarea unor terenuri favorabile de hrănire. Apelul lor de zbor, weel, weel, este adesea auzit înainte ca păsările să fie văzute, iar cockatielii se rotesc prin cer la viteze de până la 44 mph. În ciuda gregarității lor, fiecare cockatiel preferă să-și mențină propriul spațiu: atunci când turmele mari se înghesuie împreună, nu vor intra în contact între ele cu toate acestea, cockatielii îngrijitori vor înconjura o pasăre rănită pentru a o proteja de alte daune. Legătura dintre colegi este extrem de puternică. Un cockatiel separat de partenerul său poate „întrista” până la șase luni, timp în care atracția față de sexul opus poate părea absentă.Cockatielii de reproducție sunt pretențioși atunci când aleg un partener și formează legături puternice care durează toată viața. Reproducerea are loc de obicei în urma unei ploi abundente, când mâncarea va fi abundentă pentru pui. În timpul ploii, multe dintre păsări vor sta cu cozile și aripile întinse pentru a se scălda. Masculii fac apoi afișaje cu aripile lor, iar femelele pozează în schimb. Odată ce ploile au trecut, perechea de reproducere caută un cuib gol, de obicei despre I 5″ adânc într-un copac de eucalipt mort despre 5′ deasupra solului. La aproximativ patru zile după cuibărit, femela începe să depună un ambreiaj de 4-7 ouă, depunând un ou în fiecare zi. Incubarea durează 17-23 de zile, bărbații și femeile împărțind îndatoririle. La eclozare, puii sunt hrăniți imediat, iar părinții îi păzesc cu atenție în primele cinci zile.Apoi, lasă puii nesupravegheați în timp ce se hrănesc. Tinerii părăsesc cuibul la aproximativ 4-5 săptămâni, iar masculii își dezvoltă masca facială galbenă la aproximativ 6 luni.

creștere rapidă creștere rapidă

după o noapte de gardă, masculul reintră în cuib pentru a elibera femela de îndatoririle sale de incubație până după-amiaza târziu.

Q suport în

deoarece cozile lor lungi îi împiedică să se întoarcă în golul mic al copacului, adulții trebuie să intre mai întâi în coada găurii.

după o noapte de gardă, masculul reintră în cuib pentru a elibera femela de îndatoririle sale de incubație până după-amiaza târziu.

Q suport în

deoarece cozile lor lungi îi împiedică să se întoarcă în golul mic al copacului, adulții trebuie să intre mai întâi în coada găurii.

A. Separate, dar egale

deși se pot aduna în turme mari, cockatielii cocoși nu vor intra în contact unul cu celălalt.A. separați, dar egali, deși se pot aduna în turme mari, cockatielii cocoși nu vor intra în contact unul cu celălalt.

la eclozare, puii cer aproape imediat mâncare și adesea primesc prima masă în decurs de două ore de la eclozare.

conservare Conservarea

cockatiel nu este amenințată. Cu toate acestea, din cauza raidurilor lor ocazionale de culturi, există un sezon de vânătoare deschis pentru cockatiels în Queensland. În alte părți ale Australiei, acestea sunt protejate prin lege pe tot parcursul anului. Deși sunt al doilea doar după papagal în popularitate ca animal de companie, nu sunt capturați în mod regulat din sălbăticie, deoarece sunt ușor crescuți în captivitate.

mâncare& hrănire

la eclozare, puii cerșesc aproape imediat mâncare și adesea primesc prima masă în decurs de două ore de la eclozare.

tinerii părăsesc cuibul pentru a se alătura turmei după-4—5 săptămâni, dar sunt ușor de recunoscut, cu penajul lor mai plictisitor și crestele mult mai mici.Cockatielii preferă să se hrănească pe pământ, căutând semințe mici uscate la soare din ierburi și plante, dar se vor bibani și în copaci și arbuști pentru a căuta mâncare.Pasărea cojește semințele rotindu-le cu limba, în timp ce ciocul și fălcile puternice sparg fără efort sămânța. Cockatiel se bucură, de asemenea, de fructe, fructe de pădure și nectarul unor flori. Turmele mari pot raid, și de multe ori distruge complet, culturile de maturare sorg, grâu și floarea-soarelui. Fluturași puternici, cockatiels vor lua adesea mai multe zboruri lungi pe tot parcursul zilei, de la terenurile de hrănire până la găurile de apă. Cockatielii sunt precauți atunci când vin să bea și, de obicei, vor înconjura o zonă de mai multe ori înainte de a coborî.Pasărea bea scufundându-și factura în apă, ridicând capul și permițând apei să curgă pe esofag.

V datorie dublă

cockatiel își folosește factura și limba pentru a hrăni.

p/pymwov?

# călătorii din regiunile aride din Australia au putut urmări zborurile cockatiel pentru a găsi apă.

# Cockatielii limitați nu și-au dezvoltat aproape nicio abilitate de homing și se pot pierde fără speranță într-o casă sau chiar într-o singură cameră.

tinerii părăsesc cuibul pentru a se alătura turmei după-4—5 săptămâni, dar sunt ușor de recunoscut, cu penajul lor mai plictisitor și crestele mult mai mici.

V datorie dublă

cockatiel își folosește factura și limba pentru a hrăni.

Cockatiel 207

alimente & hrănire

Cockatiel 207

Ofile Cockatiel statistici vitale

rapid și puternic cockatiel atinge viteze incredibile de zbor de până la 44 mph și este ușor de observat cu capacele sale de urechi roz-portocalii.

feminin

acoperitoare de urechi

acoperitoarele de urechi roșu-portocaliu, compuse din pene de contur modificate, protejează urechile de turbulența zborului.

aripi

aripile puternice și agile permit cockatiel-ului să zboare la viteze uimitoare de peste 40 mph.

feminin

acoperitoare de urechi

acoperitoarele de urechi roșu-portocaliu, compuse din pene de contur modificate, protejează urechile de turbulența zborului.

aripi

aripile puternice și agile permit cockatiel-ului să zboare la viteze uimitoare de peste 40 mph.

seminte, fructe si boabe

creasta

2″-lung, wispy gri-galben creasta este, în general, ridicat în timpul perioadelor de alarmă, curiozitate și emoție.

penajul

cockatiel este gri; masculii au o mască de față galben-strălucitoare și acoperitoare de urechi portocalii.

picioarele sunt adaptate pentru cocoțat; pasărea are un mers lent, waddling.

greutate

2,8-3,5 oz.

Length

10-13″

Wingspan

20″

Sexual Maturity

2-3 years

Breeding Season

After heavy rains

Number of Eggs

Incubation Period

17-23 days

Fledging Period

4-5 weeks

Breeding Interval

Up to 2 clutches

per year

creasta

2″-lung, wispy gri-galben creasta este, în general, ridicat în timpul perioadelor de alarmă, curiozitate și emoție.

penaj pe an

semințe, fructe și fructe de pădure

15-20 de ani; până la 38 în captivitate

cockatiel este gri; masculii au o mască de față galben-strălucitoare și urechi portocalii.

picioarele sunt adaptate pentru cocoțat; pasărea are un mers lent, waddling.maiorul Mitchell ‘ s cockatoo (Cacatua leadbeateri), cunoscut și sub numele de cockatoo roz, este în principal alb, dar are un cap roz deschis, sân și undenting. Măsurând până la 15 ” lungime și cântărind până la I lb., este mai mare decât cockatiel. Penele sale de creastă lungi de 5″, asemănătoare fanilor, sunt, de asemenea, mai lungi și mai colorate decât cele ale rudei sale. cockatoo—ul maiorului Mitchell se găsește printre pajiștile uscate din Australia centrală și de Vest-o gamă mai limitată decât cockatiel. Aripile rotunjite ale păsării îi permit să zboare într-un ritm liniștit, mult mai lent decât cockatiel, ale cărui aripi înguste permit zborul rapid.

Cockatie

• cockatiel este singura specie din genul Nymphicus, dar se alătură altor 20 de specii de cockatoo din familia Cacatuidae. Cacadu de palmier, Probosciger aterrimus, este cel mai mare cacadu, cântărind peste 2 lbs. și măsurând aproape 2 ‘ în lungime. Cel mai distinct cacadu este probabil galah, Eolophus roseicapillus, cu fața, gâtul și părțile inferioare roz-roz.

Continue reading aici: Eider comun

a fost util acest articol?

Posted on

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.