rinocer Indian

rinocer Indian rinocer Indian (rinocer unicornis), este, de asemenea, cunoscut sub numele de ‘rinocer mare cu un singur coarne’. Rinocerul Indian a locuit cândva zone din Pakistan până în Birmania și poate chiar a cutreierat în China. Cu toate acestea, din cauza influenței umane, gama lor a scăzut și acum există doar în populații mici din nord-estul Indiei și Nepal.rinocerul Indian este limitat la pajiștile înalte și la pădurile de la poalele munților Himalaya. Habitatul rinocerului Indian este pajiștile tropicale și subtropicale, savanele, terenurile arbustive, mlaștinile și pădurile – similare cu cele ale rinocerului Alb.

rinocerul Indian caracteristici

rinocerul Indian este cel mai mare dintre cei trei rinoceri asiatici. Rinocerul Indian are un singur corn negru care este prezent atât la speciile masculine, cât și la cele feminine și o piele gri cu pliuri de piele roz, care îi conferă un aspect blindat. Rinocerii indieni masculi prezintă o dezvoltare enormă a pliurilor gâtului.

rinocerii indieni sunt acoperiți de umflături asemănătoare negilor. Gura rinocerului Indian arată ca o încrucișare între buze largi și buze cu cârlig. Deși este destul de larg, are o buză prehensilă mică. Rinocerul Indian are un singur corn care este fabricat din keratină pură și începe să apară după aproximativ un an de la naștere. Rinocerul Indian singur corn atinge o lungime cuprinsă între 20 și 101 centimetri. Au aproximativ aceeași dimensiune ca rinocerii albi.rinocerul Indian crește până la 6 metri înălțime și cântărește între 4000 și 6000 de lire sterline. Durata de viață a rinocerilor indieni este cuprinsă între 35 și 45 de ani. Acești rinoceri sunt mari înotători și pe uscat pot alerga până la 35 de mile pe oră pentru o perioadă scurtă de timp. Rinocerul Indian are auz și miros excelent, cu toate acestea, are o vedere slabă.

reproducerea rinocerilor indieni

rinocerii indieni masculi se pot reproduce la vârsta de 9 ani, iar rinocerii indieni femele ating maturitatea sexuală la 5 ani și au primii viței între 6 și 8 ani. Femela fluieră când este în sezon, astfel încât bărbații să știe când este gata să se împerecheze. Perioada de gestație este de aproximativ 16 luni. Un singur vițel se naște la intervale de aproximativ 3 ani. Rinocerii mamei sunt atenți și protectori, tinerii stau cu mama lor de mai mulți ani. Femelele și tinerii lor călătoresc împreună, cu toate acestea, bărbații călătoresc de obicei singuri și sunt teritoriali.

Anatomia unui rinocer Indian

starea de conservare a rinocerului Indian

rinocerul Indian sau mai mare cu un singur coarne este o poveste de succes în conservare. Datorită măsurilor stricte de protecție, populația sa a crescut de la 600 în 1975 la aproximativ 2.230 astăzi. Cu toate acestea, este încă un animal pe cale de dispariție care se confruntă cu pericolul mereu prezent de braconaj pentru cornul său.zonele protejate din India și Nepal, unde acest rinocer supraviețuiește, sunt înconjurate de populații umane dense. Este vital să se asigure că comunitățile care trăiesc în jurul rezervelor de rinoceri sunt simpatice și beneficiază de rinocerii din mijlocul lor.

rinocerii indieni folosesc grămezi de bălegar comunale, unde își răzuiesc adesea picioarele, lăsând un miros în timp ce se mișcă.

Din păcate, braconierii folosesc aceste informații pentru a-i bracona în timp ce vizitează aceste grămezi de bălegar comunale, facilitând urmărirea rinocerilor. Ca toți rinocerii – rinocerul Indian este în mare pericol de a fi dispărut.

Posted on

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.