Cockatiel

Senast uppdaterad ons, 27 Jan 2021 |häckningssäsongen

• ordning • • familj • •släktet & arter •

Psittaciformes Cacatuidae Nymphicus hollandicus

• ordning • • familj • •släktet & arter •

Psittaciformes Cacatuidae Nymphicus hollandicus

nyckelfunktioner r • cockatiel är den minsta kakaduan,

T • söker efter frön, FF-frukter och bär på eller nära marken i t • hängiven kompis parat året runt och båda könen bryr sig om unga

• håller sitt avstånd medan de sitter, men är vanligtvis sällskaplig, reser i flockar på flera hundra r var i världen?

finns exklusivt i och i hela Australien; särskilt många i de norra regionerna och sällan finns längs kontinentens många kustområden

extremt trogen, cockatiel är känd för sin rörande oro för en skadad kamrat; om en medlem av en flock skadas, kommer de andra att sväva om fågeln för att skydda den.

Habitat

Cockatiels föredrar öppna, lätt timrade land nära en källa av sötvatten; såsom öppna skogar och savanner, gängade med vattendrag eller gränsar till vattenhål. Flockar lever också i mer torra delar av Australien, foder för mat på ett ställe och flyger lite avstånd för vatten. Cockatiels föredrar stora, döda eukalyptusträd, på vilka de sitter på de stout yttersta grenarna. Cockatiels kan uthärda extrema temperaturer så låga som 42 f och så höga som 1 I0 F. Denna förmåga att uthärda extrema temperaturer gör det möjligt för cockatiel att bo i områden där andra kakaduor eller papegojor vanligtvis inte kan överleva.

A. privata abborre Cockatiels föredrar träd nära stadig vattenförsörjning.

beteende

Cockatiels finns i par och små grupper, men samlas oftare i flockar som numrerar långt in i hundratals. Fåglarna som bor i de mer torra regionerna i norra Australien är mycket nomadiska och ständigt på väg på jakt efter gynnsamma utfodringsområden. Deras flyganrop, weel, weel, hörs ofta innan fåglarna ses, och cockatielsna zoomar genom himlen i hastigheter upp till 44 mph. Trots sin gregariousness föredrar varje cockatiel att behålla sitt eget utrymme: när stora flockar sitter ihop kommer de inte att komma i kontakt med varandra, men vårdande cockatiels kommer att omge en skadad fågel för att skydda den från ytterligare skada. Bandet mellan kompisar är extremt starkt. En cockatiel separerad från sin kompis kan ”sörja” så länge som sex månader, under vilken tid attraktion mot det motsatta könet kan verka frånvarande.

avel

Cockatiels är picky när man väljer en kompis och bildar starka band som varar för livet. Avel sker vanligtvis efter ett kraftigt regn, när maten kommer att vara riklig för kycklingarna. Under regnet kommer många av fåglarna att sitta med sina svansar och vingar utsträckta för att bada. Hanar gör sedan skärmar med sina vingar, och kvinnorna ställer sig i gengäld. När regnet har passerat, avelsparet söker efter ett bo ihåligt, vanligtvis om jag 5 ”djupt i ett dött eukalyptusträd om 5′ över marken. Cirka fyra dagar efter häckningen börjar honan lägga en koppling på 4-7 ägg och lägger ett ägg varannan dag. Inkubation varar 17-23 dagar, med man och kvinna som delar uppgifterna. Vid kläckning matas kycklingarna omedelbart och föräldrarna vaktar dem noggrant under de första fem dagarna.Sedan lämnar de kycklingarna obevakade när de foder. De unga lämnar boet cirka 4-5 veckor och män utvecklar sin gula ansiktsmask vid cirka 6 månaders ålder.

snabb tillväxt snabb tillväxt

efter en natt av vakttjänst återinträder hanen boet för att befria kvinnan från hennes inkubationsuppgifter fram till sen eftermiddag.

Q-stöd i

eftersom deras långa svansar hindrar dem från att vända sig i det lilla trädets ihåliga, måste de vuxna komma in i hålsvansen först.

efter en natt av vakttjänst återinträder hanen boet för att befria kvinnan från hennes inkubationsuppgifter fram till sen eftermiddag.

Q-stöd i

eftersom deras långa svansar hindrar dem från att vända sig i det lilla trädets ihåliga, måste de vuxna komma in i hålsvansen först.

A. separata men lika

Även om de kan samlas i stora flockar, kommer uppflugna cockatiels inte att komma i kontakt med varandra.

A. separata men lika

Även om de kan samlas i stora flockar, kommer uppflugna cockatiels inte att komma i kontakt med varandra.

vid kläckning ber kycklingarna nästan omedelbart om mat och får ofta sin första måltid inom två timmar efter kläckningen.

bevarande bevarande

cockatiel är inte hotad. På grund av deras tillfälliga Raider av grödor finns det dock en öppen jaktsäsong för cockatiels i Queensland. På andra håll i Australien är de skyddade enligt lag året runt. Även om de är näst efter parakiten i popularitet som husdjur, fångas de inte regelbundet från naturen eftersom de lätt föds upp i fångenskap.

mat & matning

vid kläckning ber kycklingarna nästan omedelbart om mat och får ofta sin första måltid inom två timmar efter kläckningen.

unga lämnar boet för att gå med i flocken efter-4—5 veckor men är lätt igenkännliga, med sin mattare fjäderdräkt och mycket mindre vapen.Cockatiels föredrar att foder på marken och letar efter små soltorkade frön från gräs och växter, men de kommer också att sitta i träd och buskar för att leta efter mat.Fågeln skalar frön genom att rotera dem med tungan medan näbben och de starka käftarna enkelt spricker fröet. Cockatiel har också frukter, bär och nektar av några blommor. Stora flockar kan plundra och ofta helt förstöra grödor av mognande sorghum, vete och solrosor. Kraftfulla flygblad, cockatiels tar ofta flera långa flygningar hela dagen från foderplatser till vattenhål. Cockatiels är försiktiga när de kommer in för att dricka och kommer vanligtvis att cirkla ett område flera gånger innan de faller ner.Fågeln dricker genom att nedsänka sin näbb i vattnet, höja huvudet och låta vattnet rinna ner i matstrupen.

v dubbel plikt

cockatiel använder sin räkning och sin tunga för att foder.

p/pymwov?

# resenärer i torra regioner i Australien har kunnat följa cockatiels flygningar för att hitta vatten.

# begränsade cockatiels har utvecklat nästan ingen homing förmåga, och de kan bli hopplöst förlorade i ett hus eller till och med i ett enkelrum.

unga lämnar boet för att gå med i flocken efter-4—5 veckor men är lätt igenkännliga, med sin mattare fjäderdräkt och mycket mindre vapen.

v dubbel plikt

cockatiel använder sin räkning och sin tunga för att foder.

Cockatiel 207

mat & matning

Cockatiel 207

OFILE Cockatiel vital statistics

den snabba och kraftfulla cockatiel når otroliga flyghastigheter på upp till 44 mph, och är lätt att upptäcka med sina rosorange öronskydd.

kvinna

öronskydd

de orangefärgade öronskyddarna, som består av modifierade konturfjädrar, skyddar öronen från turbulensen i flygningen.

vingar

starka, smidiga vingar gör att cockatiel kan flyga med fantastiska hastigheter på mer än 40 mph.

kvinna

öronskydd

de orangefärgade öronskyddarna, som består av modifierade konturfjädrar, skyddar öronen från turbulensen i flygningen.

vingar

starka, smidiga vingar gör att cockatiel kan flyga med fantastiska hastigheter på mer än 40 mph.

frön, frukter och bär

Crest

den 2″långa, snygga grågula vapen höjs vanligtvis under perioder av larm, nyfikenhet och spänning.

Plumage

cockatiel är grå; män har en ljusgul ansiktsmask och orange öronskydd.

fötterna är anpassade för perching; fågeln har en långsam, waddling gång.

vikt

2,8-3,5 oz.

Length

10-13″

Wingspan

20″

Sexual Maturity

2-3 years

Breeding Season

After heavy rains

Number of Eggs

Incubation Period

17-23 days

Fledging Period

4-5 weeks

Breeding Interval

Up to 2 clutches

per year

Crest

den 2 ” långa, snygga grågula vapen höjs vanligtvis under perioder av larm, nyfikenhet och spänning.

Plumage per år

frön, frukter och bär

15-20 år; upp till 38 i fångenskap

cockatiel är grå; män har en ljusgul ansiktsmask och orange öronskydd.

fötterna är anpassade för perching; fågeln har en långsam, waddling gång.

varelserjämförelser

Major Mitchells kakadua (Cacatua leadbeateri), även känd som den rosa kakaduan, är huvudsakligen vit men har ett ljusrosa huvud, bröst och undenting. Mäter upp till 15 ” lång och väger upp till I lb., det är större än cockatiel. Dess 5 ” långa, fanlike crest fjädrar är också längre och mer färgstarka än dess relativa. Major Mitchells kakadua finns bland de torra gräsmarker i hela centrala och västra Australien—en mer begränsad räckvidd än cockatiel. Fågelns rundade vingar gör det möjligt att flyga i lugn takt, mycket långsammare än cockatiel, vars smala vingar möjliggör snabb flygning.

Cockatie

• cockatiel är den enda arten i släktet Nymphicus, men förenar 20 andra arter av kakadua i familjen Cacatuidae. Palmkakaduen, Probosciger aterrimus, är den största kakaduan, väger över 2 kg. och mäter nästan 2 ’ i längd. Den mest distinkta kakaduan är förmodligen galah, Eolophus roseicapillus, med sitt djuprosa ansikte, nacke och underdelar.

Fortsätt läsa här: Common Eider

var den här artikeln till hjälp?

Posted on

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.