Indisk noshörning

Indisk noshörning den indiska noshörningen (noshörning unicornis), är också känd som ’större enhornad noshörning’. Den indiska noshörningen bebodde en gång områden från Pakistan till Burma och kan till och med ha strövat i Kina. Men på grund av mänskligt inflytande har deras sortiment krympt och nu finns de bara i små populationer i nordöstra Indien och Nepal.

den indiska noshörningen är begränsad till de höga gräsmarkerna och skogarna vid foten av Himalaya. Den indiska noshörningens livsmiljö är tropiska och subtropiska gräsmarker, savannor, buskmarker, träsk och skogar – liknande den för den vita noshörningen.

Indiska Noshörningsegenskaper

den indiska noshörningen är den största av de tre asiatiska noshörningarna. Den indiska noshörningen har ett enda svart horn som finns i både manliga och kvinnliga arter och en grå hud med rosa hudveck, vilket ger det ett pansarpläterat utseende. Manliga Indiska noshörningar visar enorm utveckling av nackvecken.

de indiska noshörningarna övre ben och axlar är täckta av vårtliknande stötar. Mynningen av den indiska noshörningen ser ut som ett kors mellan bred-lipped och hook-lipped. Även om den är ganska bred, har den en liten prehensile läpp. Den indiska noshörningen har bara ett horn som är gjord av rent keratin och börjar dyka upp efter ungefär ett år efter födseln. Den indiska noshörningen enda horn når en längd av mellan 20 och 101 centimeter. De är ungefär lika stora som vita noshörningar.

den indiska noshörningen växer till 6 fot lång och väger mellan 4000 och 6000 pund. Den indiska noshörningens livslängd är mellan 35 – 45 år. Dessa noshörningar är stora simmare och på land kan köra upp till 35 miles i timmen för en kort tid. Den indiska noshörningen har utmärkt hörsel och lukt, men den har dålig syn.

Indisk noshörning reproduktion

manliga Indiska noshörningar kan föda upp vid 9 års ålder och kvinnliga Indiska noshörningar når sexuell mognad vid 5 år och har sina första kalvar när de är mellan 6 och 8 år. Honan visslar när den är i säsong så att män vet när hon är redo att para sig. Behandlingsperioden är cirka 16 månader. En enda kalv föds med intervaller på cirka 3 år. Mor noshörningar är uppmärksamma och skyddande, de unga stannar hos sin mamma i flera år. Kvinnor och deras unga reser tillsammans, men män reser vanligtvis ensamma och är territoriella.

Anatomi av en indisk noshörning

Indisk noshörning bevarandestatus

den indiska eller större enhornade noshörningen är en bevarandeframgångshistoria. Tack vare strikta skyddsåtgärder har befolkningen ökat från 600 år 1975 till cirka 2 230 idag. Det är dock fortfarande ett hotat djur som står inför den ständigt närvarande risken för tjuvjakt för sitt horn.

de skyddade områdena i Indien och Nepal, där denna noshörning överlever, är omgivna av täta mänskliga populationer. Det är viktigt att se till att samhällen som bor runt noshörningsreserverna också är sympatiska och dra nytta av noshörningarna i deras mitt.

Indiska noshörningar använder kommunala dynghögar, där de ofta skrapar fötterna och lämnar en doft när de rör sig.

tyvärr använder poachers denna information för att pochera dem när de besöker dessa kommunala dynghögar, vilket gör det lättare att spåra noshörningarna. Liksom alla noshörningar – den indiska noshörningen är i stor fara att utrotas.

Posted on

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.